miercuri, 5 decembrie 2012

Asociatia Romana a Magazinelor Online

Asociatia Romana a Magazinelor Virtuale
A.R.M.O. – Asociatia Romana a Magazinelor Online din Romania este o asociatie reprezentativa, care sustine interesele magazinelor membre, atat prin intermediul activitatilor prestate, cat si prin activitatea membrilor fondatori ai acesteia.

Mediul online in care apar si se dezvolta magazinele virtuale este mediul cu cea mai rapida dezvoltare dintre toate ramurile comertului din Romania, si datorita faptului ca accesul la Internet este in continua crestere. Avantajele cumpararii de produse din mediul online sunt: accesul facil la o gama extinsa de produse, procedeul simplu de comparare si alegere a ofertelor, tranzactii mai sigure; toate aceste avantaje conlucreaza pentru economisire de timp si bani pentru cumparatori.

Codul de Bune Practici pentru Comertul Online este o declaratie de principii a magazinelor online inscrise in ARMO si are rolul de a implica partile la respectarea intereselor consumatorilor acestui tip de comert, in tara noastra. Odata adoptat acest Cod, magazinul virtual poate utiliza marca de incredere ARMO in comunicarile sale oficiale. Nerespectarea Codului de bune practici duce la excluderea membrului din Asociatia Romana a Magazinelor Online.

Scopul asociatiei este acela de a dezvolta comertul virtual ca pe o metoda eficienta si moderna de vanzari, de a sustine magazinele online existente (si pe cele ce vor adera la acest organism in viitor), de a dezvolta un program de atestare a magazinelor virtuale din tara noastra, conform Codului de Bune Practici, sa reprezinte interesele membrilor sai, sa informeze presa despre starea industriei specifice, periodic.

Admiterea in cadrul asociatiei se face prin aprobarea Consiliului Director, pe baza cererii de inscriere din formular. Orice persoana juridica poate deveni membru ARMO, odata ce a aderat la prevederile din Statutul Asociatiei.

Pe site-ul http://www.armo.ro se gasesc urmatoarele informatii: formular de inscriere in Asociatie, date despre acest organism, articole din presa referitoare la ARMO, datele de contact, si informatii fiscale, extrem de utile pentru membri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu